Gerincerősítő Iyengar jóga tanfolyam kezdőknek- VERES MÓNIKA

2020. július 9 -től | CSÜTÖRTÖKÖNKÉNT 19:30-21:00 | 4 alkalmas 

Az órára bármikor becsatlakozhatsz a szabad helyek függvényében. Egy alkalom ára: 2500 Ft.

Oktató: Veres Mónika, okleveles Iyengar Jóga oktató (Senior Intermediate I. szint), Pável Miklós, Okleveles Iyengar jóga oktató

Létszám: max 12 fő

A tanfolyam díja: 9.200 Ft / 4 alkalom, 2.500 Ft/ alkalom

Kezdés: 2020. július 9. csütörtök 19:30

Helyszín: ANANDA Jóga és Életmód Stúdió (1113. Bp., Edömér u. 4.)

 

Kinek ajánljuk ezt a tanfolyamot?

Amennyiben még sosem jártál jóga órán vagy más jógastílust kipróbáltál már, de kíváncsi vagy az Iyengar jógára várunk szeretettel. Ha régóta nem mozogtál, de szeretnél ismét megerősödni és fájdalom nélkül élni, akkor jó helyen jársz.

Ez a tanfolyam a gerincerősítésre és a helyes testtartásra kialakítására és megértésére fókuszál, ahol erősítés és nyújtás egyszerre történik.

A gerinc ereje és állapota alapvetően meghatározza a közérzeted = Minél erősebb és kiegyensúlyozottabb a gerinced, annál jobban érzed magad a mindennapokban!                                 

Hogy épülnek fel a tanfolyami órák?

Minden óra ráhangolódással kezdődik, hogy a mindennapokból visszatérhess önmagadhoz.  Néhány gondolat  B.K.S. Iyengarról és erről a jóga irányzatról.

A gerincerősítéshez szükségesek az állópózok, melyekből a gerinc melletti izmokban hozzuk létre az erőt és a hosszúságot. Az ülőpózokban és a gerinccsavarásokban pedig a talaj stabilitásából kiindulva megértheted a gerinc keresztirányú megnyújtását. Mindezek együttesen segítenek abban, hogy jobban megértsd a gerinc működését, és megérezd a helyes testtartást.

Akár álló, akár ülőmunkát végzel a mindennapi életedben, képes leszel könnyedén végig vinni a napodat, mert megtanulod azokat a trükköket, amelyek segítségével nem fáradsz el a nap végére. Több órán keresztül lassan haladva elkezdjük gyakorolni a válltámaszt. Ennél a póznál gerinc melletti izmokat tudjuk erősíteni, hogy védjék a gerincet. Több variációban gyakoroljuk ezt a pózt, így megtanulod,  hogyan gyakorolhatsz az egészségedért.

Az órák végén pedig pihenünk, relaxálunk. A különböző relaxáló pózokban mindig a gerinc más és más részére fókuszálva lazítunk, hogy megérezd a gerinced ellazulását is az erősítés után.

Mi a különbség a tanfolyam és a normál órák között?

A kezdő tanfolyamoknál – hasonlóan hozzád- kezdőkkel találkozhatsz. Ez biztonságot ad, mert  „sorstársakkal” együtt gyakorolhatsz. A foglalkozásnál egyszerűen, de lépésről- lépesre haladva jutsz el az egyszerűbb gyakorlatoktól a bonyolultabbak felé. Ha van kérdésed, természetesen van lehetőséged kérdezni.

E tanfolyam elvégzése után folytathatod gyakorlásod az Iyengar jóga 1. szintű vagy az 1-2. szintű  óráin. Ha a gerinceddel problémád van fontos a folyamatos gyakorlás.  A tanfolyam elvégzésével megerősítjük a gerincet, de ezután is szükséges a heti 1 alkalom a gerinc  erejének megtartásához. Megköszöni majd a hátad! 

 

Veres Mónika

okleveles Iyengar jógaoktató

Senior 1.

< Vissza

Részletek
Esemény nap:
Csütörtök
Esemény ideje:
19:30 - 21:00
Esemény helyszíne:
Budapest., XI. Edömér u. 4.
Típus:
Tanfolyamok
Terem:
Ananda Jóga és Életmód Stúdió

Jelentkezés a tanfolyamra