Veres Mónika

Iyengar jógaoktató és tanárképző, stúdióvezető

Több mint 10 éve találtak egymásra az Iyengar jógával. A módszer hatékonyságával és precizitásával nagyszerű lehetőségeket kapott önmaga megismerésére és fejlesztésére és ezt szeretné másoknak is átadni. Huszonéves korában egyik barátnője elcsábította egy jógaórára, ami után szinte az összes jóga stílust kipróbálta, mind adott neki valamit, jógaoktató és kismama és babás jóga oktató lett. Majd megérkezett az Iyengar jóga is az életébe. Hogy még jobban megértse az emberi test és lélek összefüggéseit, elvégezett egy természtgyógyász főiskolát. Így ha valaki egy orvosi lelettel érkezik hozzá, célirányosan tudja összeállítani a számára leghatékonyabb jóga gyakorlatsort. Az Iyengar jógában azóta is lelkesen és magas színvonalon képzi magát. Jelenleg Iyengar jógaoktatóképzőt is tart másodmagával. Terápiás tudása magas minőségű. Munkáját az empátia és a precízitás jellemzi. Kedvességével, figyelmességével mindenki érezheti, hogy a foglalkozások neki szólnak. 

Elérhetőség: +3620 986 2737

Miért csinálod?

Úgy érzem, hogy ebben a feladatban megtaláltam mindazt a hatékonyságot, precizitást, amit egyetlen más mozgásformában sem. Pedig még az Egészségügyi Magánegyetemet is elvégeztem. De végül csak visszakanyarodtam a jógához. Nagyon szeretem az embereket és imádok adni…figyelmet, tudást, empátiát, gondoskodást. Gyakorlásomban mindig a “jól lenni” érzést keresem. Ez sok-sok gyakorlással jár. Néha a határaimat feszegetem. De mindig érzem, hogy minden, amit magamért teszek, meghálálja magát.

Mi a kedvenc pózod?

Két kedvencem van. A fejenállás és a válltámasz (gyertya). Olyan érzésem van közben, hogy megáll az idő. Csak a póz van és én. Mintha összekapcsolódnék önmagammal.

Mennyit gyakorolsz úgy általában?

Reggel a kislányomat viszem az iskolába, így utána, mikor bemegyek a studióba, mindig van 1-2 órám gyakorolni. Feltöltődöm tőle reggel. Utána beindul a napom, órák, magánórák egymás után. Céges dolgok, amik nem tűrnek halasztást. Délután pedig vagy óráim vannak, vagy az iskolába megyek a lányomért. Este lefekvés előtt pedig rendszeresen meditálok. Ez a napom zárópontja.

Mivel töltöd az időd, amikor nem jógázol vagy tanítasz?

Legfőképpen a lányommal. Biciklizünk, játszunk, tanulunk. Fontos számomra az anyaság, a lányommal eltöltött idő. Sokféle dolgot tanulok. Asztrológia egy speciális ágát 3 éve, meditációt 5 éve. Szellemi dolgok mindig is érdekeltek, legfőképpen a meditáció változatai.

Mi a jövőterved?

Szeretném továbbra is képezni magam. Teljesen elragadott az életem végéig tartó tanulás szele.:) Tudom, minden, amit tanulok az fejleszt, vezet tovább…ezt az érzést szeretném követni és ebben segíteni másoknak.

 

Veres Mónika