Szabó Kata

hatha és kismama jógaoktató, népi gyógyász

1997-ben találkozott a jógával a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán és élete egyik meghatározója lett. S. Yesudian és B.K.S. Iyengar tanításai váltak gyakorlása alapjává. 2001-ben kezdet hatha jógaórákat tartani, melyek ászanák (testhelyzetek), pranayama (légzőgyakorlatok) és vezetett relaxációból állnak. 2004-ben kismama jógaoktató-képzésen vett részt és 2005 óta kismama jógaórákkal és a 3.trimeszterben szülésfelkészítéssel bővült tevékenységének köre. 2008-ban az International Wellness Institute-nál sportedzői képesítést szerzett. 2011-ben a magyar népi gyógyászat inazását, csontrakását és haskenését tanulta meg. Szeretettel vár hatha és kismama jóga óráin valamint jelentkezhetsz hozzá egyéni kezelésre előzetes egyeztetés alapján.

Csontrakás : (50-60 perc) Csontrakással a rossz testtartás, kényszertartás javítható a jógával kiegészítve. Hátproblémák, derékfájás, valamint nyaki-, váll-, csípőpanaszok szüntethetők meg az egész vázrendszeren dolgozva, izületi kimozgatással. A kezelés célja, hogy fellazítás után - ami lehet ruhás lazítás vagy olajos masszírozás -, az egész testen tetőtől talpig ízületi kimozgatást végzünk. A megfelelő és biztonságos technika biztosítja a rossz testtartásból adódó fájdalmak csökkentését, megszüntetését; megelőző terápiaként a mindennapi jó közérzet biztosítását. 

Kenés, inazás: (30-60 perc) A népi inazási technika sérülések után (ficam, rándulás, esetleges műtéti beavatkozás) az érintett izület mozgékonyságát hozza helyre és segít az adott terület regenerálódásában. Kenéskor az izmok fellazítása a cél, általában ezt követő ízületi kimozgatáshoz. Hasonlít a masszázsra, de itt társulhat mellé az inazás, ami a letapadt inak fellazítása, felszedése.  Inazásra főként balesetek után (rándulás, ficam, csonttörés környékének ízületi mozgáshiánya, egyes esetekben rossz testtartás) van szükség. Segíti a beszűkült ízület mozgékonnyá tételét.

Haskenés: (20-30 perc) A has speciális kenése, masszázsa, ami a hasi szervek működését, regenerálódását segíti elő. Haskenéssel női problémákon (menstruáció elmaradása, ciklusproblémák, fogantatási nehézségek) segít. Várandósság alatt relaxáló hatású. A szülés utáni hetekben a hasűri szervek visszahelyezkedésében, a regenerálódásban rendkívül hatékony. 

Elérhetőség: +3620/4613514