Román Judit

Iyengar jóga oktató

A barátnőm hívott el jógázni, több mint 6 éve, így találkoztam az Iyengar jógával. Épp nagy szükségem volt rá, hogy egyensúlyba és összhangba kerüljek testileg - lelkileg. Hamar kiderült, hogy –bár a mozgás mindig része volt az életemnek - a jóga valami egészen különleges élményt nyújt.  Már az első órák meghatározóak voltak, könnyedséget és gyermeki örömet éreztem, fizikailag és szellemileg is felfrissültem. Rádöbbentem, milyen nehéz tudatosságot vinni a test finomabb rétegeibe, aztán ahogy egyre többet gyakoroltam, észrevettem, hogy a testem el kezd engedelmeskedni, miközben az elmém is nyugalmat talál.

Ahogy haladtam a gyakorlás útján, rácsodálkoztam, hogy a fizikai blokkjaim oldódásával, lelki változások is történnek. Számomra az egyik legtitokzatosabb és legérdekesebb felfedeznivaló, az emberi lélek. Hajtott a kíváncsiság, hogy többet tudjak erről a csodás rendszerről, ami ilyen mélyen képes hatni az emberi értelemre és érzelemre.

Az Oktatóképzést a mélyebb megértés miatt kezdtem el, de ahogy haladtam előre, közelebb kerülve a belső maghoz, egyre erősödött bennem, hogy szeretném ezt átadni, megmutatni, hogy minél többen tapasztalják meg, milyen változásokat képes elindítani a jóga.

Az Iyengar jóga folyamatosan tanít: kitartást és türelmet, alázatot és fegyelmet, empátiát és nyitottságot, precizitást és érzékenységet és segít abban, hogy tisztábban lássam önmagam és jobban figyeljek a határaimra. Ha gyenge vagyok erőt ad, ha túlságosan stresszes, akkor lecsendesít.

Szeretek közösségben létezni, alkotni és a jóga megajándékozott egy új közösséggel, ahol olyan embereket ismerhettem meg, akiknek fontos az elfogadás, a nyitottság, valamint a fejlődés, aminek érdekében kitartóan és fáradhatatlanul gyakorolnak, tanulnak folyamatosan.  Hálás vagyok a tanáraimnak, Trapp Lászlónak és Veres Móninak, akik önzetlenül adták át tudásukat és szeretettel vezetnek az úton továbbra is.

Ez a közösségi erő engem is inspirál és bátorságot ad.

Fontos számomra, hogy érezzem, részese vagyok valami olyannak, ami tanításával, szellemiségével harmóniára törekszik és túlmutat az anyagi világon.